Style Sampler

Layout Style

Patterns for Boxed Mode

Backgrounds for Boxed Mode

Lomba Batik Pewarna Alam

Lomba Batik Pewarna Alam

Sleman, www.jogjatv.tv – Kangge nepangaken batik ingkang ramah lingkungan, Dewan Kerajinan Nasional Daerah (Dekranasda) Sleman, nggelar lomba batik pewarna alam..

Miturut  Ketua Dekranasda Sleman, Kustini Sri Purnomo, lomba batik pewarna alam tinarbuka tumrap masyarakat umum tanpa wates wewengkon. Pendaftaran dipun bikak wiwit tangal 15 Juli ngantos 7 Oktober 2016, dene lampah pambiji badhe dipun tindakaken tanggal 17 ngantos 20 Oktober benjing. Lomba kanthi irah-irahan Batik Sleman Untuk Indonesia punika, mengku ancas kangge nepangaken Batik Sleman dhateng tataran nasional ngantos ngamanca sarta kangge nepangaken batik warna alam ingkang langkung ramah lingkungan.

Miturut ketua panitia lomba, Subowo, salebeting lomba batik pewarna alam benjing, motif batikipun sampun dipun temtokaken dening panitia, inggih punika Motif Sinom Parijoto Salak, batik ciri mathi Kabupaten Sleman, pramila ingkang dipun biji babagan kaendahan  kombinasi warna. ( Subardi )

Share this with friends

Comments are closed.

Baca Juga:close